För ett friskt Örgryte IS!

Fy fan för ÖIS styrelse och ledning!

Ni har dragit våran klubb i skiten länge nog, redan i våras borde ni dragit åt pipsvängen efter utalanden som "Vi skall upp inom tre år, då blir det lättare att gå upp!"
"vi skall satsa på scouting"
Vad fan hände med den scoutingen, vilka bra/vettiga värvningar har vi gjort iår?

Hur kunde ni med att gå in med den skitinställningen?


Hur kunde ni med att anställa Janne Carlsson som huvudtränare?

Hur kunde ni med att åka på supar-semester upprepande tillfällen till Brazilien för att sedan komma hem med någon fjunig bakgårdspojk som knappt kunde stå på två ben?


Hur kunde ni med att sätta upp ett stort järnstaket ala Berlinmuren med vassa kanter mitt framför era trognaste supportrar utan att ens informera dessa inför matchen?

Hur kunde ni tillslut med att över huvud taget diskutera en sammanslagning med våra två största konkurenter?

Och sedan försvara det med att ni måste göra allt för ÖIS bästa? Vad, ÖIS bästa är det att döda klubben?


Hur kunde ni sedan efter matchen mot Häcken ge upp allt? Vi låg 6 poäng efter och hade legat 3 poäng efter om vi hade vunnit våra två efterföljande matcher, sån typisk looser-mentalitet! Som med tiden fått vårat största hopp Ken Fagerberg att tröttna på klubben.

Ni är en skam för Örgryte IS och våra supportrar, likaså fegisarna i Baldeshage som sviker sina medlemmar i och med att vissa upp ett falkst stöd för ledningen.

Ställ era platser till förfogande åt människor som vill något med klubben ÖRGRYTE IS, och inte drömmer om något europeiskt storlag, stick till Köptenhamn hela bunten!

För ett friskt Örgryte IS! Släpp lös engagemanget och rädda klubben, bli medlem gör allt för att ÖIS skall höras och synas. Avsätt ledningen i December och var med och bygg en stark klubb som MED Ken Fagerberg kvar i truppen skall nå allsvenskan 2009!


Tungan rätt i mun.

Kom över denna mycker välskrivna artikel som tar upp de nya lagar och bestraffingar Beatrice Ask leder och vill inför i svenskfotboll.
Artikeln hittas på http://soderbroder.se/inferno2.php?article=opinionsmakare och är skriven av en skrivbent vid namn Spiken, passande då hans slår huvudet just på spiken!

"Opinionsmakare och Lögnförmedlare

2007-09-10

Ett opinionspopulistiskt debattinlägg publicerades i lördags på DN debatt. Inlägget, som signerades av Beatrice Ask (Justitieminister) och Lena Adelsohn Liljeroth (Idrottsminister) publicerades samma dag som EM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark spelades på Råsunda. Givetvis drog dessa två proffspolitiker referenser till det förra mötet mellan de två lagen på Parken i Köpenhamn, då en smått berusad dansk gjorde sitt eget försök till att möblera om ansiktet på den domare som i slutminuterna tilldömt Sverige en straff. Det är dock inte denna specifika händelse som de två ministrarna tar upp, utan det i media så omtalade och diffusa "idrottsrelaterade våldet".

Ask och Liljeroth definierar inte detta problem utförligare, utan litar blint på att läsaren ska ha en egen insyn, insikt och förståelse gällandes ett fenomen som minskat i omfattning i takt med att det allämna idrottsintresset ökat det senaste decenniet. Den absoluta majoriteten av den svenska idrottsintresserade publiken har aldrig varit i närheten av våld i samband med idrottsevenemang, något som både polis, supportrar och politiker är fullt nöjda med. Alla parter är intresserade av att oskyldiga åskådare nöjda går hem efter ett idrottsevenemang, utan att bli fysiskt inblandade i slagsmål under en fotbollsmatch. Den stora skillnaden mellan parterna verkar dock vara att det endast är vi supportrar som vågar erkänna att sådan är verkligheten idag.

Något som ständigt återkommer i den här typen av massmediala utspel är det påstådda faktumet att det faktiska våldet skrämmer bort medelsvensson från arenorna. Ask och Liljeroth målar upp detta scenario med orden "att intresserade åskådare, barnfamiljer och andra drar sig för att besöka idrottsevenemang av rädsla för att hamna mellan rivaliserande och våldsamma supporterskaror är ett hot mot idrotten som folkrörelse". Något belägg eller förtydligande för detta påstående förekommer inte. Däremot presenterar de båda ministrarna en rad förslag för att förbättra dagens situation, på ett sätt som enligt dem ska få den svenska supporterscenen att likna den i Storbritannien, där man "i hög grad har lyckats motverka problemen". Dessa förslag går i stort ut på;

· Att det i framtiden inte längre endast är klubbarna som ansöker om avstängningsbeslut för enskilda individer hos åklagare. Ask och Liljeroth vill att polismyndigheten utan inblandning av klubbrepresentanter ska kunna fatta beslut om tillträdesförbud på samtliga svenska arenor för personer som omhändertagits vid "ordningsstörningar". Den främsta lösningen mot fotbollsrelaterat våld skulle alltså vara att koppla bort klubbarna i beslutsfattandet kring vilka som ska få besöka klubbens arrangemang. Att, som i b.la. Hammarbys och Djurgårdens fall, arbeta preventivt och kommunikativt för att motverka ordningsstörare är inte intressant för de båda politikerna.

· Man vill kraftigt skärpa straffen för olaga intrång i samband med pågående idrottsarrangemang. Att hoppa över ett staket och in på en gräsmatta ska alltså i lagens mening liknas med misshandel, rån och sexuella övergrepp.

? Man vill skärpa straffen för pyrotekniskt användande. Vad som egentligen är likheten mellan att utöva våld mot någon annan och använda sig av pyrotekniska attiraljer i visuellt syfte framgår inte i artikeln.

Dessa åtgärder ska utföras samtidigt som klubbarna uppmanas att öka antalet avstängda supportrar, förhöja kontrollen av individer i samband med arenan, samt driva civilrättsliga mål mot supportrar som orsakat klubben ekonomisk skada. Här gör man återigen en koppling till den danske planstormare som nu är inblandad i en process mot arenan Parkens ägare, en process som "klubbar och förbund i Sverige noga bör följa och undersöka om det är en framkomlig väg även i vårt land". Ministrarna fortsätter med att poängtera att det vore önskvärt att fler fotbollsklubbar skulle följa hockeyns goda exempel och investera i nya, moderna arenor. Vad dessa arenor betytt för utvecklingen av hockeyns supporterscen är inget de båda reflekterar över.

Ask och Liljeroth begår två generalfel när det gäller författandet av artikeln på Sveriges mest bevakade tidningssidor. För det första målar man upp ett scenario som inte har någon verklighetsförankring. Att man väljer att publicera en sån här artikel är svårt att tolka på något annat sätt än att man vill vinna enkla poäng hos väljare vars främsta referens på idrottsrelaterat våld är Simon Bank. Att man samtidigt framhåller argumentet att man gör detta för att den genomsnittliga svensken skulle vara rädd att besöka idrottsarrangemang på grund av huliganismen är närmast ironiskt. Det är medias skräckartiklar, ivrigt påhejade av det styrande etablissemanget som, om de får fortsätta i samma takt, kommer att skrämma bort publiken från de svenska arenorna.

Fel nummer två är att tro att man kan komma till rätta med problemet med våld runt idrottsarenor genom att öka straffsatser, anställa fler poliser, och utestänga mängder av supportrar från ståplats. Givetvis kommer våldet på arenorna försvinna om man stänger, bygger och slår bort supportrarna. Men att tro att detta är den slutliga lösningen, och hoppas att våldet då inte kommer att accelerera och förflyttas ut på gatorna tillsammans med supportrarna, är naivt. Att tro att det går att lagstifta bort fotbollssupportrar, samt de negativa sidor som följer med dessa, utan att samtidigt förlora en alltför stor del av idrottens själ, är dödsdömt."


Häcken-Örgryte 12 September

Vi går en spännande höst till mötes, och på Torsdag spelas ett derby som kan avgöra klubbens framtid på många plan. Förlorar vi tar Häcken ett stort steg närmare allsvenskan med allt vad det innebär.
Faktum är att denna lilla klubb helt utan supportrar, kultur, och hisoria ligger bättre till än oss förtillfället. Jag vågar nästan hävda att Häcken kan bli större än Blåvitt, på det sportsliga planet givetvis.
För när det gäller själen, historian, supportrarna det som egentligen betyder något kan de aldrig gå om oss. Där kommer Örgryte alltid betyda mer än både Blåvitt och Häcken.

Men på Torsdag kan vi göra mycket för att sätta stopp för Häcken, 2000 Öisare bör ta sig ut på Hisingen på alla möjliga sätt, varav minst 175(Sällskapets-fans hyr spårvagn) bör ta vagnen. Med 1500 på bortasektionen har vi möjligheter att skapa vårat bästa tryck iår. Det kommer behövas, det skall kännas i Häcken-spelarnas skamlösa kroppar att när de entrar planen i Gulsvart förstör de en del av sin själ. Det är ett hån mot dem själva att tillhöra Häcken, ett hån mot det hav av fanatiker som möter dem. Ett rött hav som i höstmörkret kommer visa att Vi är Örgryte och Örgyte är något speciellt något magisk.
Utanför Rambergsvallen kommer man att kunna känna i den höstiga luften att här finns kärleken, här finns livet, här finns något som betyder något.


Vi älskar Örgryte! För alltid oavsett framtid.

image5
Häcken-Örgryte IS våren 2006

Meningskillnader i våra led.

Många svenskar tycker att alla former av karaktärer eller beteende som sticker ut från vanliga Svenssonnormen och kan uppfattas stötande av någon form måste kvävas.
Öis kommer aldrig växa och få en större och bredare supporterkultur om vi inte inser att i en bred stor supporterkultur så måste man någonstans acceptera och tillåta olika värderingar bland alla unika individer. Alla kan inte bli stöpta i samma form. Hos oss måste man lära sig att umgås och respekterar varandras olikheter och värderingar , allt från pacifister till de fina grabbarna, vi älskar kanske inte alltid varandra men tillsammans är vi Örgryte. Oavsett vad vi tycker om saken. Ett lag med stor och bred supporterkultur har sympatier hos människor i alla åldrar, från olika bakgrund och med olika värderingar. Har man inte några som "sticker ut" har man heller inte en supporterkultur som representerar hela samhället. Man kan inte bara välja vissa delar, på gott och ont. Hatramsor? Vad är problemet? andra lags supportrar kan sjunga 15 olika Hata Gnaget-ramsor i timmeslånga orgier till bortamatcherna, och det är fullt normala människor, familjefädrar i 30-40 årsåldern som aldrig varit våldsamma på något sät, och för ALLA är det fullständigt självklart inslag.

Några ord från mig. Vi ses den 12;e!

266507-7
Premiärtifot på Degerfors blev lyckat. Dock kunde de blivit betydligt bättre. Visst ser de ut som det är färre röda flaggor än blå? Så är inte fallet, folket som står där orkar antingen inte hålla uppe flaggorna eller tycker tydligen inte våran ypperliga Tifogrupp är värd den respekten efter allt jobb de lagt ner på tifot.


266507-6
Ultras Örgryte utför årets tifo än så länge

RSS 2.0