Häcken-Örgryte 12 September

Vi går en spännande höst till mötes, och på Torsdag spelas ett derby som kan avgöra klubbens framtid på många plan. Förlorar vi tar Häcken ett stort steg närmare allsvenskan med allt vad det innebär.
Faktum är att denna lilla klubb helt utan supportrar, kultur, och hisoria ligger bättre till än oss förtillfället. Jag vågar nästan hävda att Häcken kan bli större än Blåvitt, på det sportsliga planet givetvis.
För när det gäller själen, historian, supportrarna det som egentligen betyder något kan de aldrig gå om oss. Där kommer Örgryte alltid betyda mer än både Blåvitt och Häcken.

Men på Torsdag kan vi göra mycket för att sätta stopp för Häcken, 2000 Öisare bör ta sig ut på Hisingen på alla möjliga sätt, varav minst 175(Sällskapets-fans hyr spårvagn) bör ta vagnen. Med 1500 på bortasektionen har vi möjligheter att skapa vårat bästa tryck iår. Det kommer behövas, det skall kännas i Häcken-spelarnas skamlösa kroppar att när de entrar planen i Gulsvart förstör de en del av sin själ. Det är ett hån mot dem själva att tillhöra Häcken, ett hån mot det hav av fanatiker som möter dem. Ett rött hav som i höstmörkret kommer visa att Vi är Örgryte och Örgyte är något speciellt något magisk.
Utanför Rambergsvallen kommer man att kunna känna i den höstiga luften att här finns kärleken, här finns livet, här finns något som betyder något.


Vi älskar Örgryte! För alltid oavsett framtid.

image5
Häcken-Örgryte IS våren 2006

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0